spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Gradačac: Lišena slobode dva lica zbog KD Iznuda u pokušaju

Policijski službenici Uprave policije MUP TK/Sektora kriminalističke policije, Odsjek za opći kriminalitet i ratne zločine, u saradnji sa policijskim službenicima Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradačac, su s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela Iznuda u pokušaju, proteklih mjesec dana poduzeli niz istražnih mjera i radnji, te identifikovali moguće počinioce navedenog krivičnog djela, a radi se o B.S., rođen 1986.godine i B.M., rođen 1988.godine, oba nastanjena na području Gradačca.

S tim u vezi, navedena lica su danas (17.3.2021.godine) lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade.

Istog dana, na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Tuzli izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Gradačca (porodične kuće, vikendice i radnih prostorija korisnika B.S.), kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto devet mobilnih telefona, nekoliko SIM kartica, jedna ručna bomba, crna kapa tzv. “fantomka”, crne rukavice i drugi predmeti.

B.S. i B.M. će nakon izvršene kriminalističke obrade, uz Izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da su, u vremenskom periodu od 24.2. do 17.3.2021.godine, izvršili produženo krivično djelo Iznuda iz člana 295. stav 2. Krivičnog zakona Federacije BiH u vezi sa članom 28. istog Zakona (pokušaj) nad poduzetnikom iz Gradačca, na način da su upotrebom ozbiljnih prijetnji i opasnog oruđa iznuđivali od istog novac u iznosu od oko pola miliona konvertibilnih maraka. Takođe, postoje osnove sumnje da su navedena lica 7/8.3.2021.godine bacila nepoznatu eksplozivnu napravu i tako oštetila teretno motorno vozilo na parking prostoru jedne firme na području Gradačca.

MUPTK-a

Vezane objave

Posljednje objave