Proširenje vodovodnog sistema na području MZ Rajska

0

Danas je u sklopu projekta „Vodosnabdijevanja Gradačca“ potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji vodovodnih objekata i distributivne mreže koji se odnosi na Tender 3 tj. proširenje vodovodnog sistema na području mjesne zajednice Rajska.

Ugovor je potpisan između JP „Komunalac“ dd i Konzorcija izvođača  JV “BUK PROMET“ d.o.o. Bijeljina i „BALEGEM“ d.o.o. Gradačac. Vrijednost ugovorenih radova je 519.776,42 EUR a dužina vodovodne mreže koja se gradi je 12,2 km. Osim distributivne mreže u mjesnoj zajednici Rajska izgradit će se i pumpna stanica.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je istakao da ulazimo u završnu fazu veoma važnog projekta u Gradačcu. „ Danas smo potpisali ugovor o izgradnji posljednje dionice sistema vodosnabdijevanja u južnom dijelu grada Gradačac. Prethodnih godina radili smo vodovodnu mrežu od izvorišta Domažić gdje smo obezbijedili i implementirali sredstva u iznosu od oko 5,5 miliona Eura. Danas smo potpisali ovaj ugovor kojim su preostala sredstva namjenjena za ove radove ugovorena i u narednih 300 dana očekujemo da bude izgrađena vodovodna mreža prema naseljenom mjestu Rajska čime će se još oko 1.000 stanovnika moći priključiti na novoizgrađeni vodovodni sistem“.

Donatori i finansijeri gore navedenih radova su Švedska međunarodna agencija za saradnju i razvoj (SIDA), Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD ).