spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

VIDEO/FOTO: Otvoren 10. jubilarni gradačački sajam organskih proizvođača „ Eko-etno BiH „

Danas je u gradskom parku svečano otvoren 10. jubilarni gradačački sajam organskih proizvođača „Eko-etno BiH„. Organizator ove prepoznatljive manifestacije je Savez udruženja „ Mreža žena veliko srce u BiH „ Gradačac uz finansijsku podršku Grada Gradačac i Vlade TK.

Na ovogodišnjem sajmu učestvuju 32 izlagača iz Bosne i Hercegovine. Zbog specifičnih okolnosti pandemije korona virusa gosti iz inostranstva su izostali. Pored izložbenog dijela ove godine na sajmu će biti održana i edukativna predavanja.

Predsjednica Saveza udruženja „Mreža žena veliko srce u BiH“, Almasa Huskić prisutnima je uputila riječi dobrodošlice i zahvalila na učešću na ovom sajmu istakavši da je jedan od ciljeva „Eko-etno BiH“ prezentacija kulturno-historijskih i turističkih potencijala Gradačca.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je istakao da ovaj sajam ima turistički i edukativni značaj što svrstava Gradačac u red gradova koji kroz svoje sajamske aktivnosti daju značaj poljoprivrednom proizvođaču, zdravoj hrani i organskoj proizvodnji.

Prisutnima se obratio predsjednik Saveza ORGANSKO FBiH, gospodin Sejad Herceg, a sam sajam svečano je otvorio Mustafa Šakić – ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pri Vladi TK-a.

Vezane objave

Posljednje objave