spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Uprava policije MUP TK- Izvršeni pretresi na 9 lokacija na području TK-a

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, dana 23.06.2020.godine izvršili su pretrese na 9 lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Gradačca i Živinica.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja: 20 pakovanja pvc folije sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 kutija od cigareta sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 pvc kutija sa koja sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu,  2 manja i 1 veće pakovanje sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis, 22 tablete (suboxon i tramadol), 3 drobilice, 33 komada nagorijelih cigareta sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, veća količina zlatnog i srebrnog nakita, 1 ručna bomba, 6 mobilnih telefona, dvije vreće rezanog duhana, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona bit će podneseni Izvještaji protiv: N.Dž. iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih djela Teška krađa iz člana 287. i krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371., a  protiv A.M. rođen 2003.godine iz Gradačca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Razbojništvo iz člana 289. Krivičnog zakona Federacije BiH.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom Tužilaštvu Tuzlanskog kantona bit će dostavljeni Izvještaji protiv: S.V. iz Tuzle, A.I. rođen 1990.godine iz Gračanice, V.B. rođen 1994.godine iz Živinica, M.M. rođen 1999.godine iz Živinica, A.M. rođen 1997.godine iz Tuzle, S.T. rođen 1992.godine iz Lukavca i M.S. rođen 1995.godine iz Gradačca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. KZ FBiH, dok će duhanski proizvodi biti predati službenicima RC Tuzla Uprave za indirektno oporezivanje BiH na dalje postupanje.

Vezane objave

Posljednje objave