spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

U srijedu počinje 46. Sajam šljive u Gradačcu

U srijedu 28. avgusta u 12 sati na svečan način u Gradačcu će biti otvoren 46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije “Sajam šljive”. Ovoj ceremoniji će prisustvovati brojni zvaničnici, izlagači i prijatelji ove najstarije bosanskohercegovačke specijalizovane privredne manifestacije.

 

Na ovogodišnjem Sajmu šljive svoje u proizvode i usluge prezentovat će oko 310 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i EU. Posjetioci će moći vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava. Predstavit će se i obrtničke komore, poljoprivredne zadruge, tursitičke zajednice, lokalni poduzetnici i firme iz Tuzlanskog, Sarajevskog i Posavskog kantona te Grada Zagreba, koji je sa Obrtničkom komorom partner ovogodišnjeg Sajma šljive, rekao je Hašim Šabanović, direktor firme „Gradačački sajam“ d.o.o. Gradačac.

 

I ove godine će biti održano stručno savjetovanje za poljoprivrednike na Poljoprivrednom gazdinstvu „Krušik“ u Donjem Skugriću (Modriča), i predavanje za pčelare na 2. sajmu pčelarstva i pčelinjih proizvoda, koji će se održati kao prateća manifestacija Sajma šljive.

Bit će dodijeljene sjamske medalje za kvalitet izloženih prozvoda, „Velike Krušikove medalje“ za jaka i alkoholna pića te medalje za kvalitet ocijenjenih medova.

 

Plakete za afirmaciju i unapređenje Sajma šljive biće uručene dugogodišnjim prijateljima, partnerima i pokroviteljima manifestacije Stjepanu Mesiću i Milanu Bandiću, Županiji Posavskoj i Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo, te izlagačima i sponzorima Lactalis BH d.o.o. Gradačac, Mlijekoprodukt d.o.o. Kozarska Dubica i Meggle d.o.o. Posušje kao i medijskom pokrovitelju Radio televiziji Tuzlanskog kantona.

 

Plave gradačačke noći upotpunit će bogat i zanimljiv kulturno-zabavni program.

Ovogodišnji 46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive održat će se od 28. do 31 avgusta.

Pokrovitelj: Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo privrede, Vlada Kantona Sarajevo.

Partner sajma: Grad Zagreb i Obrtnička komora Grada Zagreba.

Oficijelni sponzor: Petrokemija Kutina.

Sponzori: Adriatic osiguranje d.d., Lactalis, NLB banka, Agroklub, Turistička zajednica TK.

Vezane objave

Posljednje objave