Svečano otvoreni novi objekti u MZ Međiđa Donja

0

Danas su uz prisustvo gostiju i zvanica svečano otvorena dva novoizgrađena objekta u MZ Međiđa Donja. Radi se o marketu „Mešić Com“ i omladinske sale u sklopu objekta društvenog doma MZ Međiđa Donja. Ovaj projekat je realizovan u okviru programa javno privatnog partnerstva u kojem su učestvovali firma „ Mešić Com“ i mjesna zajednica Međiđa Donja.

Rezultat ovakve saradnje MZ Međiđa Donja dobila je jedan multifunkcionalan prostor koji u budućnosti može poslužiti za održavanje raznih kulturnih, sportskih i sličnih manifestacija.

Predsjednik Vijeća mjesne zajednice Međiđa Donja, Omer Šaldić, pozdrvio je prisutne i izrazio zadovoljstvo što je ovaj projekat uz podršku privatnog sektora i Grada Gradačac uspješno realizovan. Također je istakao da će u narednom periodu u sklopu kapitalnih projekata koje finansira Grad Gradačac, krenuti radovi na renovoranju i uređenju starog dijela sale u sklopu ovog društvenog doma uz podršku Grada Gradačac.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je također pozdravio sve prisutne i zahvalio se prisutnima na gostoprimstvu. Čestitao je firmi Mešić Com na još jednom uspješno realizovanom projektu i zahvalio se na zajedničkoj inicijativi i podršci na izgradnji i opremanju omladinske sale u sklopu objekta Društvenog doma. Naglasio je da je uvjeren da sve ove aktivnosti će doprinijeti da građani ove mjesne zajednice imaju koristi u narednom periodu od ovakvih projekata. U ovim prostorijama će mnoge mlade generacije imati priliku da razvijaju svoje spososobnosti ali i da steknu mnoga druga znanja iz oblasti kulture, sporta i svih drugih oblasti u čemu su skloni.

Svečano presjecanje vrpce obavili su gradonačelnik mr. sci Edis Dervišagić, predsjednik Vijeća MZ Međiđa Donja i predstavnik firme „Mešić Com“ gosp. Amir Mulaomerović čime su i zvanično otvoreni market i omladinske sala u MZ Međiđa Donja.