Svečano otvoren Društveni dom u MZ Vida II

U povodu obilježavanja godišnjice oslobodilačke akcije „ZAPAD ‘92“ jučer je u mjesnoj zajednici Vida II svečano otvoren Društveni dom. U izgradnju ovog objekta uloženo je oko 500.000 KM a osim prostorijama društvenog doma tu se nalazi i Vatrogasni doma za Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Gradačac.  Društveni dom se sastoji od 3. prostorije, 2. toaleta, ženski i muški, hodnika, stubišta a posjeduje i sve potrebne elektro i komunalne instalacije i grijanje na pelet.

Predsjednik Vijeća mjesne zajednice Vida II, Adnan Fejzić je u svom govoru kazao da „ iza nas je novootvoreni, moderni, visoko-funkcionalni objekat koji će služiti svim građanima Gradačca, ali posebno mještanima naše mjesne zajednice.Dugi niz godina, pa mogu slobodno reći da se radi o gotovo 3 decenije, ova prigradska mjesna zajednica nije imala upotrebljive vlastite prostorije za rad vijeća MZ, za održavanje zborova građana, održavanje različitih manifestacija i slično. Od danas, to više nije slučaj. U saradnji s Gradom Gradačac, sa gradonačelnikom Edisom Dervišagićem, naša MZ dobila je vjerovatno najuređenije prostorije za rad mjesne zajednice na području Grada, sa svom pratećom opremom“.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je rekao da danas prisustvujemo svečanom činu otvaranja Društvenog doma i zaželio mnogo uspjeha ovoj mjesnoj zajednici. Također je istakao „da uz konstantno ulaganje u infrastrukturu zadnjih nekoliko godina i ovim današnjim činom simbolično zaokružujemo jedan ciklus u cilju modernizacije ove mjesne zajednice“.

Upriličena je i ceremonija otvaranja 4 putna pravca ukupne vrijednosti oko 150.000 KM  a pored toga  na većem dijelu ove mjesne zajednice u proteklom periodu završeni su radovi na rekonstrukciji azbest cementne vodovoda čime se stvaraju još bolji uslovi za život na ovom području ove mjesne zajednice ali i na području čitavog grada Gradačac.