spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Rasvijetljeno 20 krivičnih djela „Teška krađa”

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PU Gradačac) su radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela „Teške krađe“ i „Krađe“ koje je izvršeno tokom 2017 i 2018. godine na području općine Gradačca, operativnim radom na terenu identifikovali izvršioce navedenih krivičnih djela, a radi se o: H.P., rođen 1994. godine, nastanjen na području općine Gradačac, E.V., rođen 1997. godine, N.V., rođen 1996. godine i E.Z., rođen 1982. godine svi nastanjeni u Gradačcu.

Nad navedenim licima je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da su u grupi od dva i tri lica počinili ukupno dvadeset krivičnih djela „Teška krađa“ (nad porodičnom kućom, vikendicom, garažom, apotekom i firmom) u kojima su predmet otuđenja bili: LCD televizori, kosilice, bušilice, brusilice, razni alati, trimeri, auto prikolica, motorne pile, aparat za varenje, kazan za pečenje rakije, cijevi za centralno grijanje, elektro kablovi, oružje, zlato, razni nakit, novac, i dr. Navedeni predmeti su privremeno oduzeti i vraćeni vlasnicima.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv navedenih lica, Kantonalnom tužilaštvu TK-a je podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Teška krađa“ iz čl. 287. KZ FBiH.

Takođe, službenici OKP PU Gradačac radeći na dokumentovanju navedenih krivičnih djela operativnim radom su pronašli i privremeno oduzeli predmete koji potiču iz krivičnih djela koja su navedena lica počinili na području BiH, FBiH i RS., i  tom prilkom su rasvijetlili dvanaest krivičnih djela “Teška krađa”. Nakon dokumentovanja predmeta nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a, zbog osnova sumnje protiv H.P., E,V., N.V. i E.Z. je podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima “Teška krađa” iz čl. 287 KZ FBiH.

Vezane objave

Posljednje objave