Potpisan ugovor o izgradnji 2,5 kilometara lokanih puteva sa 13 putnih pravaca

0
Novoasfaltirani put Osoji - juli 2020.god.

Danas je u zgradi uprave Grada Gradačac potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji lokalnih puteva na području Gradačca.

Ugovor koji je potpisan između Grada Gradačac i BalegeM d.o.o. Gradačac odnosi se na 13 putnih pravaca na području grada Gradačac ( MZ Ledenice Donje, MZ Mionica Centar, MZ Bukva, MZ Jelovče Selo, MZ Međiđa Donja, MZ Požarike, MZ Svirac, MZ Zelinja Srednja, MZ Biberovo Polje, MZ Tramošnica-Gornji Turić, MZ Zelinja Donja ). Dužina budućih izgrađenih gradskih cesta i lokalnih puteva iznosi 2.590 m a ukupna vrijednost istih iznosi 612.497,79 KM.

Početak radova se očekuje u narednih 20-tak dana zavisno od vremenskih uslova. Rok za izvođenje radova je 180 dana od dana uvođenja u posao.

Novoasfaltirani put Osoji koji je loše urađen te uništen tokom izgradnje kanalizacione mreže nije se našao na ovom spisku. Mještani ovog naselja, koji su novčano učestvovali u izgradnju  puta, traže od nadležnih organa Grada da se što prije izvrši kompletno asfaliranje ove dionice, jer djelimična sanacija nije moguća.