Početak radova na rekonstrukciji zgrade gradskog kina

0

Obavještavamo građane Gradačca da će sutra 15.07.2021. godine početi radovi na rekonstrukciji zgrade gradskog kina u Gradačcu. Radovi će se odnositi na zamjenu fasadne stolarije, krovnog pokrivača, utopljavanje stropne konstrukcije i izrada klimatizacije i ventilacije u cjelokupnom objektu.

Vrijednost radova iznosi 208.326,45 KM a finansiraju se uz podršku Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK i budžeta Grada Gradačac. U naredom periodu očekuje se i druga faza rekonstrukcije objekta gradskog kina koja će se odnositi na unutrašnje uređenje objekta. Procjenjuje se da će vrijednost ovih radova iznositi oko 130.000 KM.

Završetkom ovih radova Gradačac će dobiti jedan moderni i multifunkcionalni objekat koji će odgovoriti na potrebe naših sugrađana.

Ovim putem molimo građane za strpljenje i razumjevanje budući da će u narednom periodu biti ograničeno kretanje kroz gradski park, dječije igralište, sportski poligon Luke i ugostiteljskim objektima koji se nalaze u zgradi gradskog kina u Gradačcu.