Cijeli život ovako cijedite limun? Postoji puno lakši način koji daje više soka

INTERNET je prepun raznih olakšavajućih trikova za dom, no nisu svi od njih uspješni ni točni. Ipak, ima i onih koji su zaista učinkoviti, a za njih vam je potrebno svega nekoliko minuta i stvari koje sigurno već imate kod kuće. BuzzFeed je izdvojio nekoliko njih koje stvarno vrijedi isprobati.

1. Zadržite lisnato povrće dulje svježim

Pohranite zelenu salatu, špinat i ostalo lisnato povrće u papirnate ručnike kako bi dulje preživjeli u hladnjaku.

2. Koristite stare kutije od jaja za okruglo voće koje se lako gnječi

Šljive, marelice i drugo slično voće možete čuvati u hladnjaku u staroj kutiji od jaja. Tako ga ništa neće zgnječiti, dulje će ostati svježe, uvijek će biti na dostupnom mjestu i ono najvažnije – savršeno hladno.

3. Napravite najukusniju i najjednostavniju Pina Coladu ikada

Pomiješajte rum, komade ananasa i kokosovo mlijeko – okus je nevjerojatan, a za pripremu vam je potrebno manje od 10 minuta. Ako koristite smrznuti ananas, nećete morati razrjeđivati piće ledom.

4. Da izbjegnete nered s lubenicom, narežite ju na prutiće

Kako biste spriječili goste, osobito djecu, da sve ulijepe prilikom jedenja lubenice, umjesto na šnite, narežite ju na prutiće. Osim manje kapljica i otpada, puno je lakše jesti ju tako.

5. Rashladite piće u 10 minuta mokrom krpom

Rashladite bocu vina, piva ili bilo kojeg drugog pića tako da je umotate u mokri (papirnati) ručnik ili krpu te ju takvu stavite u zamrzivač. Već za 10 minuta bit će dovoljno hladno, a ako ga ostavite nešto dulje, bit će idealno za vrućine.

6. Prije zabave kuglice sladoleda pripremite unaprijed

Ako planirate zabavu i mislili ste posluživati sladoled, ranije si možete pomoći tako da porcije izvadite žlicom za sladoled u kalup za muffine ili na tacnu. Sve stavite u zamrzivač, a kada gosti dođu, imate slasticu spremnu za posluživanje.

7. Papirnatim kalupima za muffine spriječite curenje sladoleda na štapiću

Probodite štapić kroz sredinu papirnatog kalupa za muffine i prstima sladoled držite ispod kalupa. Tako će otopljeni sladoled curiti u kalup, a vaši prsti ostat će čisti. Kasnije kalup bacite u smeće zajedno sa štapićem.

8. Možete ih koristiti i da zaštitite piće od buba

Ako vam smetaju bube i mušice koje nerijetko upadnu u piće, slamku probodite kroz papirnati kalup za muffine i stavite ju u čašu, a kalup će poslužiti kao “poklopac” za čašu te spriječiti neželjene goste da zaplivaju u vašem piću.

9. Napravite smrznutu poslasticu od dva sastojka s bananom i Nutellom

Smrznite bananu te ju oguljenu narežite u blender i dodajte Nutellu. Sve zajedno izmiksajte dok ne dobijete glatku kremu i spremno je za posluživanje. Ako ne volite Nutellu, možete ju zamijeniti karamelom, jagodama ili maslacem od kikirikija.

10. Kada ručno cijedite limun ili limetu, dobit ćete više soka ako probodete vrh

Kako biste dobili više soka pri ručnom cijeđenju limuna ili limete, umjesto da ga prerežete po pola i cijedite, cijelog ga lagano valjajte pa mu probušite rupicu kroz vrh. Sok cijedite kroz rupicu. Tako ćete spriječiti neželjeno prskanje okolo i dobiti maksimalnu količinu soka.

11. Koristite zamrznuto voće da ohladite vino bez razrjeđivanja

Umjesto da toplo vino rashladite kockama leda koje će ga samo razrijediti, posegnite za smrznutim voćem. Osim što će savršeno ohladiti vino, dat će mu posebnu aromu. Najbolje je koristiti šumsko voće ili grožđe.

12. Za rashlađivanje piva koristite pivske kockice leda

Zamrznite pivo u kalupu za led. Tako ćete svaki put biti sigurni da možete uživati u hladnom pivu jer ih možete uvijek ubaciti u čašu i ohladiti svoje piće, a da ne miješate vodu u njega.

Index.hr