spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

VIDEO/FOTO: ODRŽANA MANIFESTACIJA “DOVA ZA DOMOVINU”

U subotu 17.08.2019. godine na lokalitetu Bandera održana je manifestacija “DOVA ZA DOMOVINU”. Organizatori su bili Medžlis Islamske zajednice Gradačac i Grad Gradačac uz podršku u organizacviji svih gradačačkih boračkih organizacija i udruženja. Manifestacija je otvorena intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i učenjem Fatihe šehidima Armije RBiH. Prigodan vjertski program izveli su gradačački imami. Skupu su se obratili glavni imam Medžlisa Nusret-ef. Kujraković, gradonačelnik Gradačca mr. Edis Dervišagić i dr. Sead-ef. Seljubac, izaslanik muftije tuzlanskog. Historijski čas održao je major Sadan Imamović. Gradačačku dovu za domovinu proučio je Husein Jukan, predsjednik Medžlisa IZ Gradačac.


Na ovaj način obilježena je druga godišnjica od otkrivanja spomenika LJiljan na Banderi. Ljiljan spomenik borcima Armije RBiH. Spomenik je podsjetnik na herojstvo branilaca Gradačca i Bosne i Hercegovine.


U okviru ovogodišnje manifestacije organizovan je po prvi put i „ Marš pobjede Ljiljan-Bandera 2019.“ Marš pobjede je pješački hod od šehidskog spomen obilježja Turbe u Zelinji Donjoj do lokaliteta Bandera. Marš pobjede je znak počasti i poštovanja borcima koji su odbranili Banderu.

GIP/MIZ Gradačac/Video: S. Selimović

Vezane objave

Posljednje objave