Gradačac: Rasvijetljeno KD razbojništvo

Dana, 12.3.2020.godine policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (PU Gradačac) su, nakon niza poduzetih operativnih mjera na rasvjetljavanju krivičnog djela Razbojništvo, počinjeno 9.3.2020.godine u Gradačcu (kojom prilikom je fizički napadnuto jedno lice od kojeg je otuđen mobilni telefon) Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz Izvještaj predali tri lica: 17-godišnjaka, A.D., rođen 1997.godine i H.M., rođen 1997.godine, svi nastanjeni na području Gradačca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Razbojništvo iz člana 289. stav 2. a u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona FBiH.

Takođe, nad navedenim 17-godišnjakom je izvršena kriminalistička obrada i zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Nasilničko ponašanje i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Dana, 13.3.2020.godine na osnovu Naredbe za pretres Općinskog suda u Gradačcu izvršeni su pretresi stambenih objekata i vozila koje koriste navedena lica, kojom prilikom su u objektu koji koristi 17-godišnjak pronašli i privremeno oduzeli laptop, mobilni telefon i dva certifikata za SIM karticu. Daljnim operativnim radom, u saradnji sa PS Pelagićevo,  pronađen je i izuzet mobilni telefon otuđen u gore navedenom krivičnom djelu.