spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

FOTO: Promovisana knjiga „Hronika jednog vremena“

U četvrtak je u objektu Kule Husein kapetana Gradaščevića  promovisana knjiga „Hronika jednog vremna“, autora Husejina Huse Kadića.

Organizator promocije bila je JU Javna biblioteka „Alija Isaković“ iz Gradačca, promotor Amra Hasić, a medijator Džemal Delić.

„Za Hroniku jednog vremena mogu reći da je djelo , koje će probuditi sjećanja mnogih stanovnika Gradačca i okoline. Autor je djelo podijelio u 7 poglavlja, a obuhvatio je period od sredine XX stoljeća pa sve do rata koji se odigrao na ovim prostorima krajem XX stoljeća. To je period od pedesetak godina, i djelo, u kojem autor piše kako po sjećanju na svoje djetinjstvo, dječačke snove , porodici, prijateljima, svom Sibovcu i Gradačcu, odrastanju, o muzici, o zaboravljenim običajima, riječima, poslovima, a isto tako razvoju, gradnji urbanizaciji jednog malog mjesta tokom XX stoljeća u Jugoslaviji pa sve do rata i raspada iste i stvaranja nove države BiH, a isto tako uz  pomoć pojedinih prijatelja koji su podijelili određene priče sa autorom“, istakla je između ostalog u predgovoru knjige Amra Hasić.

 

Vezane objave

Posljednje objave