spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

BIJEDIĆ: Na izbore se izlazi da se pobijedi i nešto promijeni, a ne da odabrani pojedinci uđu u skupštine i parlamente

Članovi inicijativnog odbora za formiranje stranke radnog naziva Bh. socijaldemokrati danas su se okupili u Tuzli kako bi javnosti predstavili pravce djelovanja novog političkog subjekta.

Nova stranka se temelji na ideji bivših članova Socijaldemokratske partije (SDP) koji su iz ove partije isključeni nedavno, prije svega Envera Bijedića i Edina Delića.

Tokom svog obraćanja prisutnima, Bijedić je govorio o posljednjim događanjima na sjednicama Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH, a prvi put je javno spomenuo kako mu je na izbornoj pobjedi u Tuzlanskom kantonu čestitala samo čistačica u SDP-u BiH.

– Kao politička partija, imat ćemo državne, federalne i kantonalne zastupnike, brojne vijećnike u gradskim/općinskim vijećima, ministre, kao i gradonačelnike i načelnike – najavio je Bijedić.

Od gradonačelnika/načelnika sa područja TK, pres-konferenciji se odazvao jedino Edin Delić iz Lukavca, ali je Bijedić naveo kako su prisutni ljudi iz svih dijelova kantona te Republike Srpske.

– Ovdje je ratni komandant iz Srebrenice Hakija Meholjić. I kompletna organizacija iz Zvornika će pristupiti nama. Vrlo brzo očekujemo iste poteze u Unsko-sanskom i Zeničko-dobojskom kantonu – rekao je on.

Načelnik Lukavca Edin Delić rekao je kako će se novi politički subjekt boriti protiv toga da pečat partije ode u Sarajevo. “Sarajevocentričnost”, kako je rekao, nije dobra te će se Socijaldemokrati BiH ili, skraćeno, SDBiH, boriti za prava građana, a ne za privilegije članova.

Inicijativni odbor odlučio je da će se Osnivačka skupština održati 07.09.2019. godine u Kristalnoj dali Hotela Tuzla.

Izvor: regional.ba

Vezane objave

Posljednje objave