spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Biblioteka “Alija Isaković” bogatija za 275 naslova knjiga

Danas je u JU Javna biblioteka “Alija Isaković”dopremljeno pet kutija sa ukupno 275 naslova. Riječ je o donaciji Fondacije/ Zaklade Kemal Bakarić koja je provedena temeljem Odluke Upravnog odbora o rasporedu sredstava donacije Ms.Lorraine Perelman za 2021.godinu.
Biblioteka “Alija Isaković” Gradačac jedna je od četiri ustanove (tri biblioteke i jedna škola) koje su ovom donacijom u vrijednosti od 2100,00 US$ znatno obnovile svoj fond. Prema riječima gospodina Dragana S. Markovića predsjednika Fondacije/Zaklade odabir za našu biblioteku vršen je nakon uvida u COBISS sistemu na osnovu čega se moglo vidjeti koji nam naslovi nedostaju. Publikacije su isključivo otkupljenje od bosanskohercegovačkih izdavača, a obuhvaćeni su svi uzrasti i profili čitaoca: od lektira, beletristike, stručnih naslova iz historije, filozofije, medicine, sociologije, prava, informatike, itd.
U ovom vremenu otežane nabavke knjiga za biblioteke, gotovo je preskromno reći da je donacija od 275 naslova izuzetno važna i velika nabavka i da se i na ovaj način zahvaljujemo što smo jedni od odabranih za ovu godinu.

 

Vezane objave

Posljednje objave