spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ako poznajete njemački, onda je ova domaća firma možda stvorena za vas

Iskustva iz domaće firme GoCloud.group, koja svoja sjedišta ima u BiH i Srbiji, pokazuju kako je savremeni način rada moguć i u našoj sredini. Već smo pisali o iskustvima njihovih uposlenika koji od kuće rade za najveći virtuelni kontakt centar u Jugoistočnoj Evropi.

Jedna od njih je i Edna Mešić, koja je, zanimljivo, njemački jezik naučila još kao mala. S obzirom da se većina kampanja bazira upravo na njemačko govorno područje, odlično poznavanje ovog jezika je jedna od ključnih predispozicija za posao agenta u ovoj firmi.

Neki su ga, baš poput naše sagovornice Edne, gotovo pa savršeno naučili unutar naših granica:
“Njemački sam prvenstveno naučila kao mala, preko TV-a gledajući animirane serije. Nakon toga sam njemački jezik imala kao prvi strani jezik od 4. razreda osnovne škole do kraja gimnazije”, ističe Edna koja je u GoCloud.group došla na preporuku prijatelja koji je već bio zadovoljan agent:

“Iskreno, na početku sam bila skeptična, rad od kuće sa redovnom isplatom bez prodaje – malo previše lijepo zvuči za naše uslove, ali sam odlučila pokušati. Taj “pokušaj” je bio u novembru 2016. godine, i dalje sam tu, mislim da to dovoljno govori o tome da li su moja očekivanja ispunjena”.

Bogato radno iskustvo donijelo joj je rad na različitim inbound-kampanjama: “Kroz ove četiri godine dosta toga se izmijenilo, tako i obim rada. Počela sam sa jednom kampanjom, a sada sam na tri. Novi zanimljivi projekti stižu redovno, a samim time i posla je znatno više, što je odlična stvar. Naročito u ovoj vanrednoj situaciji gdje se niko od nas ne mora brinuti da li će sutra biti posla”.
Rad od kuće i fleksibilno radno vrijeme jedni su od ključnih benefita ovog posla, pogotovo ako ste u isto vrijeme i student, poput Edne:

“Rad od kuće i slobodni izbor smjena su ključni faktori koji mi omogućavaju da radim i studiram uporedo. Smjene možemo raspodijeliti tokom dana kako nam odgovara, mogu raditi dva sata prije početka nastave i par sati nakon toga, a ukoliko mi je dan već preopterećen predavanjima na fakultetu, jednostavno ga uzmem kao slobodan na poslu”.

Za kraj, dodaje kako joj se rad od kuće najviše sviđa jer ne gubi vrijeme: “ Ne morate potrošiti pola sata da se spremite za posao i onda dodatnih pola sata da stignet do istog. Lagano, u pidžami sa šoljicom kafe se prošetate do Vaše radne sobe i stigli ste na posao spremni. Šta se može više poželjeti?”

Ukoliko se i vi želite okušati u radu od kuće, a pri tome odlično poznajete njemački jezik, više detalja potražiti na službenim stranicama GoCloud.group ovdje!

Vezane objave

Posljednje objave