spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Završeni su radovi na izgradnji nove saobraćajnice u Industrijskoj zoni

Ovih dana završeni su radovi na izgradnji nove saobraćajnice u Industrjskoj zoni II tzv. Krak 11. Ukupna vrijednost radova iznosila je cca 350 000 KM a sredstva su osigurana iz budžeta Vlade FBiH ( Razvoj poduzetničkih zona ) i grada Gradačca!Saobraćajnica se sastoji od dvije saobraćajne trake i trotoara za pješake. Također rekonstruisan je i most koji povezuje lokalne puteve za Sibovac i Škoriće kao i KRAK 11.

Stavljanjem u funkciju ovog dijela Industrijske zone bit će omogućen normalan pristup budućim privrednim subjektima unutar ove zone te će se na taj način steći bolji uslovi za razvoj poduzetništva na području grada Gradačac a samim tim i stvaranjem novih radnih mjesta.

Grad Gradačac je već uspješno aplicirao ( sredstva namjenjena za 2019. ) na javni konkurs Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta za izgradnju poduzetničkih zona. Radi se o nastavku uspostave i opremanja ove industrijske zone putnom saobraćajnicom  s projektom „ Izgradnja nove saobraćajnice „KRAK 7„. Ova vrsta projekata se sufinansira s najmanje 30 % i gradskog budžeta za koju je Grad Gradačac osigurao 34,01% sredstava.

GIP/Grad Gradačac

Vezane objave

Posljednje objave