spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Bliži nam se 46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive

Bliži nam se 46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive koji će se u Gradačcu održati od 28. do 31. avgusta.

Na najstarijem specijalizovanom sajmu u Bosni i Hercegovini očekuje se da svoje proizvode predstave brojni izlagači iz BiH i inostranstva. Na Sajmu šljive učestvovat će proizvođači sjemenskog i sadnog materijala, proizvođači i prerađivači voća i povrća, mesa i mesnih prerađevina, alata i mehanizacije, domaćih životinja i brojni drugi.

Po drugi puta održat će se i sajam pčelarstva, koji će okupiti pčelare iz zemalja okruženja, gdje će se razmjeniti iskustva u pčelarenju. I ove godine će biti dodijeljena prestižna priznanja i medalje za kvalitetu Sajma šljive. Na Poljoprivrednom gazdinstvu “Krušik” u Skugriću Donjem ocjenjivat će se rakije, a najboljima biti uručene velike medalje.

U četiri dana ove tradicionalne sajamske manifestacije biće organiziovane prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz sektora proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava. Također, održat će se i niz okruglih stolova, kolektivnih izložbi i prezentacija programa iz područja poljoprivrede i biznisa.

Ova tradicionalna privredna manifestacija je postala redovan sadržaj sajamskog kalendara brojnih izlagača u Bosni i Hercegovini i regiji. Posjetioci će moći uživati u bogatoj ponudi izloženih proizvoda na oko 5.000 kvadratnih metara otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora. Na Sajmu će se održati savjetovanje o najnovijim naučnim dostignućima i primjeni novih tehnologija u sektoru proizvodnje i prerade hrane. Predavanja će održati univerzitetski profesori sa fakulteta iz Sarajeva, Tuzle i Osijeka. Poljoprivrednici će imati priliku saznati neke od najvažnijih informacija i preporuka za uspješno bavljenjem agrarom“, ističe Hašim Šabanović, direktor Gradačačkog sajma.

Kao i do sada, organizatori će se potruditi biti dobar domaćin kako bi dugogodišnjim prijateljima, ali i novim poslovnim partnerima pružili priliku da se što bolje predstave javnosti.

Firma Gradačački sajam nedavno je dobila certifikat bonitetetne pouzdanosti koji izdaje LRC d.o.o. Sarajevo što će značajno ojačati našu poziciju na domaćem i međunarodnom tržištu i dokazati da se radi o pouzdanom i poželjnom partneru. Ovim certifikatom želimo potvrditi dosadašnja nastojanja da izlagačima i partnerima omogućimo kvalitetnu prezentaciju na međunarodnom Sajmu šljive. I ove godine radimo unapređenju sajma, kako po sadržaju tako i po izložbenom kapacitetu. Posebnu pažnju posvetit ćemo poboljšanju kvalitete pružanja usluga našim izlagačima u smislu izložbenog prostora kao i samog boravka u našem gradu“, rekao je Šabanović.

Izvor. Agroklub.ba

Vezane objave

Posljednje objave