Uhapšeno 5 osoba, zaplijenjena droga i oružje

Policijski službenici Uprave policije MUP TK (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP TK-a i OKP PS Srebrenik) su radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, po nalogu Općinskog suda u Gradačcu, izvršili pretrese na na pet lokacija na području općine Srebrenik i jedan pretresna području općine Gradačca. Uhapšeno je  5 osoba i to: T.M. rođen 1983. godine iz Gradačca, B.M. rođena 1980. godine iz Srebrenika, S.Dž. rođen 1997. godine iz Srebrenika, D.I. rođena 1983. godine iz Gradačca i M.Dž. rođen 1992. godine iz Srebrenika.

Prilikom pretresa su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: pištolj, određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Canabis sativa”, praškasta materija koja  svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Heroin”, više mobilnih telefona, SIM kartica i USB stikova.

¨Nad navedenim licima u službenim prostorijama je izvršena kriminalistička obrada,  nakon čega će bit predati uz  Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238. stav 1 KZ FBiH  nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a na daljnje postupanje˝, saopšteno je iz MUP-a TK.

(Izvor:TIP.ba)