Svečanim euharistijskim slavljem danas je u Gradačcu obilježena 150. godišnjica Župe sv. Marka Evanđelista.Svetu misu, u prisustvu dvadesetak svećenika i više stotina vjernika, služio je vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić.

U svojoj propovijedi kardinal Puljić pozvao je Hrvate katolike gradačačkog kraja da se ne odriču pradjedovske grude i da ne zaboravljaju svoje korijene.Ovu zemlju s koje potječete mnogi naši preci natopili su svojom krvlju, znojem i suzama i ona je za sve nas svetinja i kao takvu trebamo je poštovati. Zato ovaj jubilej koji slavimo u Gradačcu treba potaknuti u nama vrednovanje naših korijena iz kojih smo nikli – kazao je kardinal Puljić.

U svom obraćanju Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić je istakao da su poštovanje i suživot na općini Gradačac osnovna odlika građana sa ovih prostora i dokaz napretka društvene zajednice. U raznim situacijama kroz koje je Bosne i Hercegovine prošla, osvajanja , aneksije, prvi i drugi svjetski rat, a posebno odbrambeno-oslobodilački 1992.-1995., dokazali su stanje duha, poštovanja i zajedništva i u najosjetljivim periodima da se ne razvija vjerska mržnja.

Obilježavanju 150. godišnjice župe u Gradačcu prisustvovali su i generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli Ivan Bandić, zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, predsjednik Vlade Posavskog kantona Marijan Klaić i mnogi drugi.

GIP/Oćina Gradačac