„Turska bira Zvijezdu“ – Glasajmo za našu Melihu Ismailoğlu

Turska putem internet glasanja do 1. aprila 2019.godine bira Zvijezdu.  U konkurenciji najbolji ženski sportovi glasajmo za Melihu İsmailoğlu?

Svečanost dodjele nagrada održat će se 30. aprila 2019. na pozornici Grand Pera Emek.

Glasati možete tako što na linku https://turkiyegenclikodulleri.com/  pronađete kategoriju „En İyi Kadın Sporcu“, što znači „Najbolji ženski sportovi“, a potom klikom na „OY VER“ pored imena Meliha Ismailoğlu glasate i date podršku našoj Melihi.

Meliha Ismailoglu (rođena Meliha Smajlović, 17. septembra 1993. u Gradačcu) je bosansko-turska odbojkašica. Visoka je 188 cm pri 73 kg. Trenutno igra za Fenerbahçe.  Ismailoğlu je član nacionalne ženske odbojkaške reprezentacije Turske.

Meliha Ismailoglu je svoju uspješnu karijeru počela u OK Kula Gradačac. Pohađala je Osnovnu školu „Dr. Safvet-beg Bašagić“ u Gradačcu. Do svoje šesnaeste godine nastupala je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH, a proglašena je i za najbolju mladu odbojkašicu BiH na poziciji primača servisa. Sa 16 godina je otišla u Tursku gdje se u ekipi Iller Bankasi – Ankara 4 godine igrački razvijala i stekla status prvotimkinje. Nakon toga 3 godine nastupa za Fenerbahce – Istambul, a u toku je njen dvogodišnji angažman u ekipi Eczacibasi – Istambul. Poziv za reprezentaciju Turske dobila je sa 20 godina za nastup na World Grand Prix u Japanu 2014. godine, a iste godine je igrala i na svjetskom prvenstvu u Italiji.

Gradacac.ORG