Svečano otvorena džamija u džematu Srnice Donje

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gradačac i džemata Srnice Donje u subotu je  svečano otvorena džamija u  Srnicama Donjim. Ceremonija svečanog otvorenja džamije u džematu Srnice Donje počela je u subotu, 21. 07.2018. godine, od 11,30 sati uz prigodan program.

Predsjednik džematskog odbora kazao je da „gradnja ove džamije započeta u 2013. i da je u nju uloženo oko 240.000 KM uglavnom od strane mještana“. Izgradnju su podržali i Općina Gradačac kao i mnogi drugi donatori i vakifi a jedan od najvećih vakifa je gosp. Mulabdic Hikmet. Također je istakao da je ovo najmlađi džemat na području Medžlisa islamske zajednice Gradačac sa oko 140 džematlija.

Mirza efendija Hasanbašić, imam džemata Srnice Donje, je iskazao veliku radost i čast da se danas u ovom džematu svečano proklanjava i otvara džamija.

Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić je rekao da je uvjeren da će građani kojim je namjenjen ovaj objekat sa optimizmom gledati na budućnost i da će im pomoći da duhovno ojačaju u savladavanju trauma s kojima su se susretali u prošlosti.

Prisutnima su se obratili glavni imam Medžlisa islamske zajednice u Gradačcu, muftija tuzlanski Vahid efendija Fazlović i direktor uprave za administrativne i pravne poslove Rijaseta u Bosni i Hercegovini Ismajil efendija Smajlović i premijer TK gosp. Jakub Suljkanović gdje su uputili čestitke vjericima i džematlija na ovakom lijepom događaju i istakli važnost zajedništva, mira i suživota u Bosni i Hercegovini.

GIP/Opoćina Gradačac