Radio Gradačac osnovan je 6.aprila 1965.godine, na Dan općine – Dan oslobođenja Gradačca u 2.Svjetskom ratu. Od tada predstavlja jedini medij u Gradačcu koji u kontinuitetu radi već više od 50 godina.

Danas je Radio Gradačac jedna od organizacionih jedinica Javne Ustanove Centar za kulturu „Ahmed Muradbegović“, i dnevno emituje 24 sata programa.

Kao javna radio-stanica Radio Gradačac je dobio dugoročnu dozvolu za emitovanje od Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).

Svojim signalom svakodnevno pokriva sljedeće područje: Gradačac, Bijela, Pelagićevo, Donji Žabar, Bos.Šamac, Orašje, Odžak, Modriča, Srebrenik, kao i dio Posavine i Distrikta Brčko.

Radio Gradačac
ul.Nenavište bb
76250 Gradačac
Bosna i Hercegovina

6,00 – 10,00 – „Jutarnji program“
(Budimo se svakog radnog dana uz dobru muziku, servisne informacije, vijesti iz grada, zemlje i svijeta, otvaramo zanimljive teme, donosimo najave, kontakt program, rubrike posvećene sportu, ekonomiji, dnevnim događajima. )
10,00 – 12,00 – „Magazin 983“
(Prijepodnevni program svakog dana, kroz rubrike, tematizira različite oblasti života. Ponedjeljkom govorimo o zdravlju, te o funkcionisanju lokalnih organa vlasti. Utorkom očekujemo mišljenja slušalaca, a srijedom dočekujemo gosta/e u studiju. Četvrtkom u program uvezujemo kolege iz drugih medija, te prenosimo informacije PS Gradačac. Petak posvećujemo dnevnim i vikend događajima. U terminu od 11,00 emitujemo SMS muzičke želje.)
12,00 – vijesti
12,15 – 13,00 – muzički mix.
13,00 – 15,00 – preuzeti program
15,00 – 19,00 – „Popodnevni program“
(Dobra muzika nas povezuje nakon najvažnijih dnevnih obaveza, a termin od 16 – 17,00 rezervisan je za istaknute teme. Ponedjeljkom je to sport, sredina sedmice, od utorka do četvrtka, rezervisana je za aktuelne događaje u Gradačcu i šire, a petkom donosimo informacije iz obasti kulture i nauke, promovišemo umjetnike i njihov rad. Od 17,30 emitujeme SMS želje slušalaca, a petkom od 18,00 emiujemo emisiju za vjernike.)

Preuzeto sa radiogradacac.ba