Danas je ispred spomen obilježja na putu Gradačac – Ormanica, u naseljenom mjestu Kerep, obilježena godišnjica masakra i odata pošta nastradalim, koja se desila 30. juna 1992. godine.

Tog dana agresor je iz pravca Avramovine pokušao presjeći saobraćajnicu regionalnog puta Gradačac-Ormanica u naseljenom mjestu Kerep. Ovim napadom Gradačac bi bio u potpunom okruženju. Hrabrom akcijom gradačačkih boraca i mještana naselja Kerep i okolnih naselja ovaj napad je zaustavljen i nanesen težak poraz agresoru uz zapljenu borbenih sredstava.

U ovom napadu ubijeno je 28 osoba, koje su se kretale ovim putem i na koje je napadač naišao na njivama i drugim prostorima, i izvršio masakr na žrtvama.

U obraćanju prisutnim porodicama ubijenih, predstavnicim boračkih organizacija predstavnicima općine Gradačac i drugih organizacija i građana, Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić izrazio je saučešće porodicama, osudio zločin na nedužnim žrtvama i istakao značaj zaustavljanja neprijatelja u presijecanju komunikacije i stavljanju Gradačca u potpunu blokadu.

Hrabrost građana Gradačca i boraca istaknuta na ovaj dan početkom agresije može se smatrati i prekretnicom u odbrani Gradačca i BiH, istakao je Općinski načelnik, kao i da organi Općine još više moraju voditi računa o žrtvama i njihovima porodicama.

GIP/Općina Gradačac