Klub borilačkih sportova Zmaj Gradačac je proteklog vikenda učestvovao na dva takmičenja.

KBS”ZMAJ” je dana 17.11.2018.godine učestvovao na Državnom prvenstvu za kadete, juniore i U21. Za KBS “Zmaj” i Gradačac je učestvovalo 6 takmičara koji su  se našli na samom vrhu osvojivši prvo mjesto i zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji kate ekipno gdje su našu pobjedničku ekipu i sada već reprezentativce Bosne i Hercegovine činili Benjamin Halilović, Amel Mujić i Tarik Kadić, dok se ženska juniorska ekipa u sastavu Ajla Vehabović, Nusreta Bećirović i Anela Hanić našla u polufinalu državnog prvenstva gdje su osvojile treće mjesto i bronzane medalje.
Što se tiče daljnih aktivnosti naših zlatnih juniora i reprezentativaca Bosne i Hercegovine, očekuje ih Balkansko prvenstvo koje će se održati u Dubrovniku od 30.11.2018. do 02.12.2018.godine na koje će otputovati ukoliko uspijemo skupiti novčana sredstva za isto, a nadamo se pozotivnom ishodu jer Zmajevi su kao i uvijek predstavili svoj grad u najboljem svjetlu.
Odmah sutradan, tačnije  18.11.2018.godine KBS “Zmaj” je sa svojih 25 takmičara učestvovao na međunarodnom turniru u Doboju pod nazivom “Doboj Open 2018”.
Turnir je održan u gradskoj sportskoj dvorani u Doboju, a okupio je 604 takmičara iz 50 klubova i 4 države (Hrvatska, Srbija, Austrija i Bosna i Hercegovina). Na navedenom turniru KBS “Zmaj” je osvojio 14 zlatnih medalja, 1 srebrenu medalju i 10 bronzanih gdje su se plasirali na odlično treće mjesto u ukupnom plasmanu navedenog turnira što je vrhunski rezultat obzirom da su nastupili sa malim brojem takmičara ali zbog izuzetnog kvaliteta  i osvojenih 14 finala i zlatnih medalja, ponovno su se našli na samom vrhu.
GIP/KBS Zmaj