KBS “Zmaj” sezonu 2018. godine završio uspješnim učešćem na dva takmičenja

Klub borilačkih sportova Zmaj Gradačac je u subotu 22.12. učestvovao na dva različita takmičenja koja su se održavala u Tuzli.
U velikoj sportskoj dvorani Mejdana  se održavalo karate takmičenje pod nazivom “TROFEJ HUSINSKI RUDAR 2018”. Organizator turnira je bio KBS “Tuzla Sinbra” Tuzla, dok u maloj sportskoj dvorani se održavalo 14. Državno prvenstvo u Kung Fu.
Ispred kluba borilačkih sportova Zmaj Gradačac,  na karate takmičenju je učestvovalo 16 takmičara koji su se takmičili u katama i borbama i ukupno su osvojili 17 medalja.
Zlatne medalje su osvojili, Halilković Ermin-kate, Kadić Tajra-kate, Kadić Tarik-borbe, Šaldić Ajnur-kate i Pašalić Nasmir u katama i borbama koji je ujedno bio i najuspješniji takmičar našeg kluba.
Srebrene medalje su osvijli: Dedić Harun-kate, Kavazović Ejub-kate, Pašalić Esma-kate.
Bronzane medalje su osvojili, Ahmetović Ismar-borbe, Bahić Aldina-kate, Bahić Anel-borbe, Kavazović Esma-kate, Mujezinović Amina-kate, Mujić Mirhada-kate, Pandžić Almin-kate i Subašić Emra-kate.
Takmičenje je se odrzalo povodom dana rudara i ukupno je učestvovalo 320 takmičara iz 19 klubova.
Na Državnom prvenstvu iz Kung Fu-a boje Zmajeva je branio Tarik Kukuljević. Isti je se takmičio u borbama u kategoriji kadeta do 55 Kg i  osvojio je srebrenu medalju. Tehnički organizator prvenstva je bio Ving Tchun Kung Fu klub “PANTER” Tuzla.
Na prvenstvu je učestvovalo preko 150 takmičara iz 11 klubova koji su se takmičili u borbama i formama.
Sa ova dva takmičenja naš klub i naše takmičare smo završili takmičarsku sezonu za 2018 godinu. U narednom periodu nas očekuju pripreme i polaganja kandidata  za viša karate zvanja te nekoliko seminara u svrhu usavršavanja i nadopune karate znanja kao vještine.
GIP/KBS Zmaj