Iz štampe je izašla nova knjiga Fuada Hrustića – „Tri ratna pisma“

Ovih dana iz štampe je izašla knjiga „Tri ratna pisma“, gradačačkog autora Fuada Hrustića.

Nakon knjige „Ahmedove ruke“ u kojoj su  priče o malim ljudima izloženim vjetrovima savremene civilizacije, ova  knjiga je zbirka priča o temama pred posljednji rat, o ratu i poslije rata.

„Nisu sve priče ratne, ali su uzročno posljedične veze sa likovima i njihovim sudbinama veoma jasne. Uostalom rat je prošao i kroz Fuada na više načina, u više slojeva, jer ispričano u ovoj knjizi, bar djelimično, ne može biti drugo do doživljeno. Osim toga njegovi književni uzori prepoznaju se i u ovoj zbirci. Ima tu i Andrića, Kikića, ima i Markesa i Šolohova“, navodi recenzent ove knjige, Mirsa Šarić, diplomirani bibliotekar.

Fuad Hrustić je rođen 4.4.1963.godine u Gradačcu. Radi kao profesor matematike u osnovnoj školi, ali njegova ljubav prema pisanoj riječi rezultirala je mnoštvom objavljenih i nagrađenih priča, koje su svoje mjesto našle i u zbirkama priča „Ahmedove ruke“ i „Tri ratna pisma“.

U novoj knjizi ćemo pronaći naslove kao što su: Hasanova pogibija, Doktor Eso, Liporašće, Minsko polje, Mirko i Rasim, Kuća koja gori, Tri ratna pisma i mnoge druge.

Knjigu „Tri ratna pisma“, napisanu na 249 strana,  možete kupiti u prostoriji BZK „Preporod“ Gradačac po cijeni od 15,00 KM.

Izdavač knjige je JU Javna biblioteka „Alija Isaković“ Gradačac.

(Gradacac.ORG)