Iz Prve lige FBiH na Maldive?

Emir Prljača ima nekoliko ponuda

Nogometni klub Zvijezda iz Gradačca ostat će bez velikog broja igrača nakon sezone koja se može okaratektirsati kao neuspješna.

Imala je Zvijezda u jednom trenutku pravu idilu – bila je vodeća u Prvoj ligi FBiH, klub su krasili zajedništvo i timski duh, ali onda se početkom drugog dijela sezone počelo sve to raspadati i za samo nekoliko sedmica bajka je prestala. U Gradačcu su digli ruke od Premijer lige, a navijači počeli iskazivati veliko nezadovoljstvo prema čelnicima kluba.

Na jučerašnjoj Skupštini članovi Upravnog odbora su dali ostavke, klub je napustio i trener Romeo Šapina, a mnogi igrači se neće vraćati na Banja Ilidžu.

Emir Prljača je imao sjajnu sezonu i bio je među dva-tri najbolja golmana Prve lige, a svojim odbranama držao je Zvijezdu u vrhu. Ukoliko ne ostane na Banja Ilidži, odlučit će se za neku od ponuda.

Iako ne želi da otkrije o kojim klubovima je riječ, saznajemo da je realna opcija da ode na Maldive.

“Pa ima istine u tome, ali ništa još nisam odlučio. Dobio sam priliku da odem na Maldive, imam i nekoliko ponuda iz Premijer lige, ali ne žurim, vjerujem da ću na kraju izabrati najbolje. Maldivi su privlačna destinacija, ponuđeni su mi odlični uslovi, ali opet kažem, sačekat ću još malo. Ukoliko se ništa ne desi, obećao sam Zvijezdi da ću im biti na raspolaganju”, rekao je Prljača za SportSport.ba.