Italijani tvrde da su napravili picu koja produžava život – pogledajte šta sve ide na nju

Italijanski naučnici zajedno sa kuharima tvrde da su napravili picu od zdravih sastojaka koja može da zaštiti od raznih bolesti i da nam pored toga produži život.

Pica koja je dobila ime “Paskalina” nazvana je “pica koja produžava život” i “antitumorska pica”. Prepuna je sastojaka koji su karakteristični za Sredozemlje i koji su poznati kao dobri po zdravlje.

Na ovoj pici nema ni sira ni mesa, a za preliv kuhari koriste paradajz, masline, maslinovo ulje i posebnu vrstu brokolija, ali i bijeli luk i čili papričice. Tijesto za ovu zdravu picu pravi se od pšeničnog brašna. Naći će se u prodaji u napuljskom pica selu, odnosno tokom festivala pica u tom italijanskom gradu ove sedmice.

Naučnici sa Nacionalnog instituta za proučavanje tumora u Milanu rekli su da je pica dovoljno zdrava da može da se jede dva puta sedmično. Na italijanskom sajtu “Afar italiani” objavljeno je da se oko recepta za ovu picu angažovala grupa istraživača, vlasnika restorana, proizvođača hrane i potrošača kako bi pronašli idealan i najzdraviji recept.