Gradačac: Sportske igre mladih biće održane u petak, 17.maja 2019.godine

Sportske igre mladih, najveće amatersko sportsko takmičenje, i ove godine će biti održano u Gradačcu u petak, 17. maja 2019. godine. Otvaranje takmičenja planirano je u Sportskoj dvorani „Skenderija“ sa početkom u 8:30h. Osim u sportskoj dvorani, takmičenja će biti održana u dvorani OŠ „Dr.Safvet-beg Bašagić“, na vanjskim terenima „Luke“ i na jezeru Vidara. Ovom prilikom Vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj i date podršku najmlađim sportistima u Gradačcu.

 

Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u regiji koja pruža djeci i mladima da se, potpuno besplatno, takmiče u 10 sportova. U prethodnih 8 godina Igre su ispratile 264 850  dječaka i djevojčica. Na finalnom takmičenju u Sarajevu družili smo se sa 13 918 finalista iz čitave Bosne i Hercegovine, te odigrali 125 472 utakmice. Svih ovih godina pokazali smo da su Igre jedan od omiljenih medijskih projekata sa 14 507 objava u printanim, elektronskim i online medijima. Sportske igre mladih se pored Bosne i Hercegovine održavaju već 23 godine u Hrvatskoj, te 6 godina u Srbiji.

 

U 2018. godini Igre su u BiH (Federacija BiH, Republika Srpska i Brčko Distrikt) okupile 47.039 učesnika iz preko 110 gradova i općina. Igre su održane u 34 bh. grada, a završene su petodnevnim finalnim takmičenjem u Sarajevu na kojem je nastupilo 1.910 učesnika.

 

Pobjednici ovogodišnjih regionalnih takmičenja će potpuno besplatno učestvovati na petodnevnom finalnom takmičenju Igara u Sarajevu. Svi pobjednici Velikog finala u Sarajevu, naši državni predstavnici će na Međunarodnim danima Igara u Splitu braniti boje naše države.

Gradacac.ORG