Učenici „Bašagića“ krenuli u drugo polugodište sa bolje opremljenim školskim prostorom
02/02/2018

Početak drugog polugodišta za osnovce iz JU OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“ donio je bolje bolje uslove za pohađanje nastave i boravka u školi.

Nakon zamjene prozora na većem dijelu školskog prostora, menadžment škole se početkom ove godine opredijelio na rekonstrukciju dotrajalih mokrih čvorova prilagođenu potrebama učenika.

Sredstva u iznosu 13 050, 00 KM su obezbijeđena iz školskih projekata (4000,00 KM), sredstava škole (5600,00 KM) te donacije roditelja (3450,00 KM).

„JU OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“ je u školskoj 2016/2017. godini ponovo zauzela prvo mjesto u konkurenciji 87 osnovnih škola Tuzlanskog kantona. Stalna ulaganja u bolje uslove za rad i boravak su neophodna i zasigurno doprinose pozitivnoj radnoj klimi unutar škole. Ulaganje u kvalitetno obrazovanje je najbolji način da doprinesemo zdravom razvoju društva u kojem živimo. Naše napore su i ovaj put prepoznali privrednici (roditelji) te im se ovom prilikom ponovo zahvaljujem“, izjavio je Fuad Suljkanović, direktor JU OŠ „Safvet-beg Bašagić“ Gradačac.

U narednom periodu menadžmet škole, od resornog ministarstva, očekuje podršku na zamjeni školskog krova centralne škole.

(Gradacac.ORG)

Comments are closed.