Preminuo glumac Nebojša Glogovac
09/02/2018

Poznati  glumac umro je posle teške bolesti u Beogradu u 49. godini života.

Glumac Nebojša Glogovac preminuo je poslijee teške bolesti u 49. godini života u Beogradu. Jedan od najpopularnijih srpskih glumačkih zvijezda rodio se 1969. godine u Trebinju. Kada je imao samo 7 godina preselio se sa porodicom u Pančevo.

Prvu ulogu ostvario je u seriji “Bolji život”, u kojem igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a poslije dve godine se predomislio i upisuje Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Prvi film u kojem se pojavio jeste u “Vukovar, jedna priča”, gde je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu “Ubistvo sa predumišljajem”, gdje je tumačio lik Bogdana. Nakon toga redale su se uloge u ostvarenjima “Do koske”, “Bure baruta”, a veliku popularnost stekao je u seriji “Porodično blago”, u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

Pogledajte trejler za film “Ubistvo sa predumišljajem” u kojem je glumio Nebojša Glogovac:

 

Takođe, zapažene uloge je ostvario i u filmovima “Munje”, “Kad porastem postaću kengur”, “Nebeska udica” i drugim.

Nebojša Glogovac u filmu “Nebeska udica”:

Bio je uspešan pozorišni glumac, a gledali smo ga u predstavama “Hadersfild”, “Sumnjivo lice”, “Metamorfoze”, “Lutalica”…

Bio je oženjen i imao je troje dece.

Dobitnik je i brojnih nagrada, kao što su “Zlatna arena”, nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagrada Zoran Radmilović, Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje i drugih.

Nebojša Glogovac u filmu “Kad porastem postaću Kengur”:

 

(Izvor: Telegraf)

Comments are closed.