Italija / Podlegao Elvir Kamberović: Sindikat na nogama poslije pogibije bh. državljanina
23/01/2018

Povodom nesreće koja se dogodila u kamenolomu Bagni Marii u Rapolanu u italijanskoj regiji Toscana, a u kojoj je poginuo državljanin BiH Elvir Kamberović (37) oglasio se i Sindikat građevinskih radnika Siene.

 

Sindikat je, naime, upozorio na veoma loše sigurnosne uslove u kamenolomima navodeći da se dešava veliki broj nesreća sa smrtnim ishodima.

“Neophodno je pooštriti kontrolu gradilišta, te smo tim povodom ugovorili sastanak s prefektom Siene kojem ćemo iznijeti sve probleme s kojim se suočavamo. Svijest o riziku, prevencija i obuka su najvažniji alati kojima raspolažemo kako bi spriječili tragedije, kaže se u saopštenju Sindikata.

 

Podsjetimo, Elvir Kamberović, koji je živio u Ascianu, podlegao je povredama nakon što je u utorak pao sa 12 metara visine. On je stradao popravljajući mrežu na podzidu gradilišta.

On je iz još neutvrđenih razloga pao u ambis, prilikom čega je zadobio teške povrede kičme. Helikopterom je prebačen u bolnicu, ali do nje nije uspio stići jer je tokom leta preminuo.

Gradacac.org/Radiosarajevo.ba

Comments are closed.