FOTO: Donacijskim sredstvima privrednika područna škola u Zelinji Srednjoj dobila novi sjaj
28/12/2017

Zahvaljujući donacijskim sredstvima nekolicine privrednika  Mjesne zajednice Zelinja Srednja, u područnoj školi OŠ “Musa Ćazim Ćatić” u periodu avgust-septembar 2017. godine realizovan je veliki broj aktivnosti, koje se odnose na stvaranje ljepšeg ambijenta, te boljih uslova rada u samoj školi.

Ovo nije prvi put da privrednici Zelinje Srednje iskazuju osjetljivost prema našoj obrazovnoj ustanovi. Naime i u prethodnom periodu na inicijativu uposlenika naše škole, a u saradnji sa privrednicima i lokalnom zajednicom realizovani su određeni projekti (uvođenje centralnog grijanja u školu, uvođenje kvalitetne vodne mreže u školu), tako da su ove zadnje aktivnosti ustvari samo znak kontinuirane saradnje naše škole i lokalne zajednice.

Donacijskim sredstvima vlasnika firme HASIĆ-DRVO, Bešira Hasića u iznosu oko 8 000 KM naša škola je uspjela realizovati sljedeće:

  • Novi regips stropovi sa izolacijom na spratu škole;
  • Sanacija dijela mokrih čvorova;
  • Postavljanje trakastih zavjesa na sve prozore škole;
  • Ugradnja novih aluminijskih vanjskih vrata na školi;
  • Sanacija krova i krovne konstrukcije na ulazu u školu;
  • Rekonstrukcija prilaza školi (postavljanje mermera na prilazne staze);
  • Sanacija školskog bunara
  • Snadbijevanje škole kancelarijskim materijalom (toneri, papir)

Računajući i ranije angažmane donacijska sredstva pomenute firme iznose preko 10 000 KM.

Donacijskim sredstvima firme ZETRA-TRANS, vlasnika Hasić Ahmeta u iznosu od 500 KM naša škola je realizovala projekat uvođenje interneta kako u zbornicu, tako i u školske učionice.

Donacijskim sredstvima vlasnika firme elektromaterijala „KOD MUSTE“, Imbrahimović Mustafe (Muste) u iznosu od 300 KM postavljeni su novi kablovi i rasvjetni elementi na spratu škole, a u fazi realizacije je i projekat postavljanja drenažnog sistema iza škole vrijednosti oko 700 KM.

Iz škole “Musa Ćazim Ćatić” i ovim putem žele izraziti veliku  zahvalnost gore navedenim pojedincima, te ostalim članovima lokalne zajednice na nesebičnom zalaganju u stvaranju boljih uslova rada naše škole, a time i boljeg rada i uspjeha naših učenika i nastavnika.

Gradacac.org/H.Ć)

Comments are closed.