Promocija šest gradova i općina sa povoljnim poslovnim okruženjem
03/11/2017

Doboj, Gradačac, Jablanica, Novi Grad Sarajevo, Posušje i Zenica su gradovi i općine koje su u proteklom periodu certificirane kao jedinice lokalne samouprave s povoljnim poslovnim okruženjem prema BFC SEE standardu (Business Friendly Certification South East Europe) u okviru projekta RAST kojeg finansira Američka agencija za međunarodni razvoj USAID, a implementira Catholic Relief Services (CRS).

BFC SEE pruža jasne smjernice kako uspostaviti povoljno poslovno okruženje i kako primijeniti međunarodno priznate standarde pri uspostavi efikasne i transparentne lokalne administracije u cilju intenziviranja aktivnosti lokalnog ekonomskog razvoja.

Održana je i panel  diskusija na temu “Lokalni ekonomski razvoj i uspostava povoljnog poslovnog okruženja u skladu sa BFC standardom“. Panelisti su bili načelnici i gradonačelnici gradova i općina dobitnica certifikata BFC SEE koji su objasnili sam proces certifikacije, izazovima s kojima su se suočili kao i rezultate samog certificiranja.

Do sada u BiH ima 18 općina i gradova koje su postale nosilac certifikata sa povoljnim poslovnim okruženjem (Business Friendly Certification).

GIP/Općina Gradačac

Comments are closed.