Održana 8. sjednica Privrednog savjeta općine Gradačac
10/11/2017

U sali za sjednice Općine Gradačac održana je 8. sjednica Privrednog savjeta općine Gradačac. Privredni savjet razmotrio je i usvojio Grant shemu poticaja Općine Gradačac privrednim subjektima u svrhu ekonomskog razvoja i novog zapošljavanja na području općine Gradačac. Ovaj poticaj realizovat će se u sklopu MEG projekta (Projekat općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja ), finansiran od strane Vlade Švicarske, a implementirat će se tokom 2018-19.

Privredni savjet upoznao se sa prvim rezultatima sprovođenja aktivnosti na jačanju povoljnog privrednog okruženja u skladu sa standardima BFC SEE certifikata. Ovaj certifikat je dodijeljen Općini Gradačac sredinom ove godine nakon izvršenih aktivnosti i evaluacije od strane certifikatora.

Privredni savjet se također upoznao i prihvatio informaciju o statusu implementiranih infrastrukturnih projekata na području općine Gradačac. Aktvnosti na poboljšanju infrastrukture i stvaranju povoljnog privrednog okruženja doprinijeli su povećanju broja zaposlenosti kao i interesu domaćih i stranih ulagača za otvranje novih radnih mjesta na području općine Gradačac.

Pored ovih pitanja Privredni savjet razmjenio je mišljenja i o drugim pitanjima i aktivnostima koje se vode na općini Gradačac a sve u cilju bržeg razvoja i stvaranja povoljnog okruženja ( izrada detaljne prostorno planske dokumentacije u pojedinim dijelovima općine ).

GIP/OpćinaGradačac

Comments are closed.