U džematu Sibovac-Omeragići upriličena vjerska svečanost povodom Hatma dova učenika mektebske nastave
13/09/2017

U nedjelju, 10. septembra 2017. godine u džematu Sibovac-Omeragići, Medžlis Islamske zajednice Gradačac, upriličena je svečanost hatma dova za šest polaznika mektebske nastave.

Nakon klanjanja podne-namaza ašere je proučila učenica Naida Omeragić. Prisutne imame, džematlije i musafire poselamio je mjesni imam Elvedin ef. Kavazović i čestitao roditeljima i učenicima koji su poklonili hatmu.

Svršenici hatmi u našem džematu su: Beširović Amila, Beširović Selma, Ibreljić Merima, Omeragić Naida, Omeragić Nejra i Omeragić Jusuf, koji su proučili odlomke iz Kur'ana Časnog, a učenice našeg mekteba proučile su ilahije.

Nakon izvedenog programa prisutne je poselamio i vazu-nasihat održao hfz. Husein ef. Jukan, predsjednik IO Medžlisa IZ-a Gradačac, koji je u svom obraćanju istakao važnost ovakvih i sličnih manifestacija. Glavni imam Medžlisa IZ Gradačac mr. Nusret ef. Kujraković i predsjednik džematskog odbora Sibovac – Omeragići Fahrudin Beširović uručili su diplome i prigodne hedije našim učenicima.

Program je završen učenjem kratkih sura iz Kur'ana i dovom koju je proučio imam Safet ef. Brkić. Molimo Allaha da nagradi svršenike hatmi, njihove porodice i roditelje najljepšom nagradom. Amin!

Gradacac.ORG/E.K.

Comments are closed.