TOŠK i Zvijezda podijelili bodove
24/09/2017
Susretom između TOŠK-a i Zvijezde Gradačac kompletirano je 8. kolo Prve lige Federacije BiH.

Pogodaka nakon 90. minuta nije bilo (0:0). Prvu ozbiljnu priliku na meču imao je Suljić (TOŠK) u 14. minuti, ali nakon duplog pasa sa Kadušićem šutira preko gola. Domaći su pored tog pokušaja imali još dva udarca, ali nisu išli u okvir gola, dok Zvijezda nije zaprijetila. Ipak, u 20. minuti lako su mogli povesti gosti, međutim Kapetan nije imao sreće pred golom TOŠK-a. Nakon toga Ćivić je pokušao ugroziti gol domaćih, međutim ni on nije bio precizan.
Do kraja prvog poluvremena domaći su zaprijetili preko iskusnog Gafurovića, ali golman Prljača teškom mukom brani i spašava svoju mrežu. U drugom poluvremenu TOŠK je bio mnogo opasniji, prijetio je konstantno, ali nije uspio i savladati goste iz Gradačca. Vrijedi izdvojiti prilike Hasanbašića, Suljića, Gafurovića i Nuhanovića, no nije bilo preciznosti.
Do kraja meča bez pravih prilika i ostalo je 0:0. TOŠK je pokazao mnogo više u ovom meču, te može žaliti za tri boda. Tešanjci su na tabeli ostali na 15. poziciji sa četiri osvojena boda, a Zvijezda je drugoplasirana sa 17 osvojenih bodova koliko ima i Olimpik.
Prva liga FBiH, 8. kolo: NK TOŠK Tešanj – NK Zvijezda Gradačac 0:0
NK TOŠK: Dizdarević, Navrboc, Hasanbašić, Hodžić, Mrguda, Kurdić, Bedak, Gafurović, Lukomirak, Kadušić, Suljić.
NK Zvijezda: Prljača, Adžem, Guzina, Ivanovski, Devedžić, Ćivić, Đekić, Kapetan, Damjanović, Hevešević, Huseinspahić.

Izvor:Sportsport.ba

Comments are closed.