Proteklog vikenda Klub borilačkih sportova “ZMAJ” Gradačac je učestvovao na dva takmičenja i ostvario izuzetne rezultate
11/09/2017

U subotu je nas klub sa svoja dva takmičara učestvovao na Kung Fu WuShu Evropskom Kupu u Srbiji.
Rasim Bahic i Mirsad Hadžimuhamedović su se  takmičili u Sandi (Kineski Kick Box) gdje su u teškoj i jakoj konkurenciji ostvarili izuzeten rezultat osvajanjem  zlatnih medalja.
Rasim Bahic je juniorski prvak Evropskog Kupa gdje je do zlatne medalje imao tri meca sa odradenih 7 rundi.
U finalnom mecu je u drugoj rundi dozivio Nokdaun gdje je nakon  odbrojavanja nastavio mec. Treca runda je bila odlucujuca runda gdje je uz veliku dominaciju udaraca, rusenja i bacanja savladao protivnika Srbije sa 2:1 u rundama.
Mirsad Hadzimuhamedovic je seniorski prvak Evropskog Kupa gdje je do zlatne medalje imao dva meca sa odradenih 5 rundi.
Njegove pobjede su obiljezila rusenja i bacanja sto je takticki se pokazalo ispravnim obzirom da su svi njegovi protivnici udaracki bili dobro pripremljeni.
Pored takmicenja odrzan je i seminar za licenciranje sudija cime je trener kluba, Asmir Jahic stekao licencu sudije po pravilima najvece svjetske organizacije za Kung Fu WuShu –  IWUF. Seminar je vodio istaknuti svjetski sudija iz Turske, Abdulvahit Alagöz.
Evropski Kup je organizovao   WuShu Savez Srbije a isti je se odrzao u Novom Bečeju.
Vazno je istaknuti  da je ovo dobar znak za nase takmicare koji imaju pravo nastupa na Svjetskom WuShu prvenstvu. Isto ce se odrzati u Kazan, Tartastan, Rusija u periodu od 27.09.-  do 03.10.2017 godine. Sam odlazak je nemoguć bez jakih sponzora i podrske Opcinske vlasti…
U nedjelju je u Bugojnu odrzano 12 po redu Federalno karate prvenstvo za kadete, juniore i U21.
Naš klub je predstavljala ženska kadeska ekipa u katama. Sastav ekipe su sačinjavale, Ajla Vehabovic, Anela Hanic i Nusreta Becirovic koje su osvojile trece mjesto.
Ono najvaznije dolazi krajem tekučeg mjeseca a to je odrzavanje Drzavnog karate prvenstva za kadete, juniore i U21. Isto ce se odrzati u Mostaru a nase zelje i cilj je plasman nasih takmicara u reprezentaciju BiH.
GIP/KBS Zmaj

Comments are closed.