Mreža mladih projekat je i program za mlade
08/06/2017

Cilj ovog projekta je uvezivanja džemata, povezivanje mladih, pokretanje brojnih akcija i koordinacija svih aktivnosti.

Teme i zadaci koji ovaj projekat postavlja mladima odnose se na prepoznavanje i poštivanje univerzalnih vrijednosti i poruka plemenitog Kur'ana, zatim izgradnja ekološke svijesti, pokretanje humanitarnih akcija, te organiziranje različitih vjerskih i kulturnih sadržaja.

Nosioci aktivnosti u ovom projektu su mladi a podršku im pružaju sve strukture Islamske zajednice u BiH, od Muftijstva, medžlisa, imama i džemata.
U vremenu kad je naša omladina prepuštena sama sebi, kad su mladi najveće žrtve različitih iskorištavanja i manipulacija, kad se na sve strane uvlače u svakojake ideologije i čudne vrtloge, iz kojih se ne zna i ne vidi izlaz, pokretanje projekta ‘Mreže mladih’ nasušna je potreba i prvorazredni prioritet.
Osnovni cilj ‘Mreže mladih’ je uključivanje i briga o svim našim omladincima. Jedan od simbola ovog projekta je paukova mreže. Kao što je paukova mreža bila spasonosna za našeg Poslanika Muhammeda a.s., naša želja je da i ova naša Mreža bude spasonosna za našu omladinu a u konačnici i za naš narod.
Do sada je naša Mreža mladih organizovala halke hadisa, humanitarne akcije, turnir u stonom tenesu, ekskurzije, takmičenja i mnoge druge aktivnosti. Posljednja aktivnost Mreže mladih bila je veliki omladinski iftar u džematu Toke-Čuste u restoranu kod Redžepa, gdje je prisustvovalo oko 250 omladinaca/ki.  Mjesec ramazan je i mjesec druženja. Ovaj ramaza  planirane su još sljedeć aktivnosti: dva turnira u fudbalu, druženja uz koja će se organizovati kviz znanja. Pratite naše aktivnosti na facebook stranici “ Mreža mladih Medžlisa Islamske zakednice Gradačac.”
Podržite i uključite se u naše aktivnosti.

O.Jahić

Gradacac.ORG

Comments are closed.