Klub borilačkih sportova *ZMAJ* Gradačac je proteklih dana učestvovao na tri takmičenja
10/05/2017

U nedjelju, 07.05.2017. godine, gradačački Zmajevi su učestvovali na dva takmičenja.

Jedno takmičenje je se odvijalo u Doboj Istoku i imalo je karakter kantonalnok turnira u sklopu kojeg je odrađeno i drugo kolo kantonalne karate lige za 2017 godinu.

KBS*ZMAJ* je nastupao sa 20 takmičara i osvojili su 8 zlatnih, 5  srebrenih i 5  bronzanih medalja.

Zlatne medalje su osvojili,

Nasmir Pašalić, Esma Pašalić, Bahić Aldina, Bahić Rasim, Djedović Ahmed, Kukuljević Ajdin, Kukuruzović Nermin i Amel Omerčić.

Srebrne medalje su osvojili,

Avdić Benjamin, Mirzeta Hodzić,  Šehović Adin, Subašić Emra, i kata tim u sastavu Esma Pašalić, Aldina Bahić i Emra Subašić.

Bronzane medalje su osvojili,

Kahvedzić Ahmed, Dzidić Adi, Kavazovuć Ejub, Kurtić Fikreta, i Osmanović Ajla. Na pomenutom turniru učesće je uzelo oko 500 takmičara iz 25 klubova a KBS”ZMAJ” je u u ukupnom plasmanu klubova zauzeo 4 mjesto.

Za isti dan, određena grupa takmičra iz Zmaja je učestvovala na karate takmičenju u Sarajrvu, tačnije u sportskoj dvorani Ramiz Salčin  u nedjelju je održan 15. karate kup “Stari Grad Open 2017” a domaćin tog takmičenja je bio karate klub ” STARI GRAD” iz Sarajeva. 12 takmičara Zmaja na nevedenom takmičenju je osvojilo 15 medalja u katama i borbama kako u pojedinalnom tako i u ekišppnomsistemu takmičenja.

Zlatne medalje su osvojili, Huseinbašić Said, Dautović Almin, Tarik Avdić, Ajla Vehabović,  kata tim dječaci u sastavu, Tarik Kadić, Almin Dautović i Benjamin Halilović i kata tim kadetkinje u sastavu Ajla Vehsbović, Nusreta Bećirović i Anela Hanić.

Srebrene medalje su osvojili, Tarik Avdić, Nusreta Bećirović i Hamza Huseinbašić.

Bronazne medaalje su osvojili, Tarik Kadić, Dautović Almin, Ćurović Eldar, Benjamin Halilović, Anela Hnaić i Denis Jusufović.

Na navedenom tamičenju učestvovalo je oko 350 tamičara sa prostora BiH.

Vazna informacija!!

29.04.2017 godine na Palama je odrzano drzavno pravenstvo za djecu od 8 do 14 godina starosti. KBS”ZMAJ” je predstavlajlo 10 takmičara koji su osvojili 3 medalje.

Zlatnu medalju je osvojio kata tim dječaci 12 i 13 godina u sastavu Tarik Kadić, Benjamin Halilović i Almin Dautović.

Srebrenu medalju je osvojio Tarik Kadić u katama u pojedinačnom sistemu takmičenja. 

Bronzanu medalju je osvojio kata tim dječaci 10 i 11 godina u Sastavu Denis Jusufović, Tarik Peštalić i Said Huseinbašić.

Na osnovu ostvarenih rezulata svi navedeni su pozvani u reprezentaciju BiH u čijem sastavu će učestvovati na 22 balkanskom prvenstvu koje će se odrzati u Istanbulu-Turska u periodu od 18 do 21 maja tekuće godine. 

GIP/ KBS Zmaj

Comments are closed.