Održana 4. sjednica Općinskog vijeća Gradačac
31/03/2017

Jučer , 30.03.2017.godine,  održana je 4.redovna sjednica Općinskog vijeća Gradačac. Općinsko vijeće je razmatralo Izvještaj o izvršenju budžeta općine Gradačac za 2016.godinu i isti je usvojio.

U okviru razmatranja infrastrukturnih pitanja utvrđen je Program obavljanja komunalnih usluga za održavanje gradske čistoće za 2017.godinu; Program izrade i održavanja horizontalne i vertikalne signalizacije na užem gradskom području i Program i plan zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica za 2017./2018.godinu.

Općinsko vijeće usvojilo je nekoliko odluka u nacrtu a to su: Nacrt Odluke o vodosnabdijevanju, Odluka o lokalnim i nekategorisanim cestama i ulicama na području općine Gradačac, Nacrt Odluke o izmjenama Odluke o radnom vremenu u određenim djelatnostima, kao i donesena Odluka o gubitku statusa dobara u općoj upotrebi te iste uputili  na Javnu raspravu.

Općinsko vijeće je razmotrilo i usvojilo Izvještaj o razvoju turizma sa prijedlogom mjera i aktivnosti, koje treba poduzeti za što uspješniju turističku sezonu 2017., kao i Izvještaj o procjeni nepokretnosti i prava za 2016.godinu.

Razmatran je Plan upisa učenika u srednje škole, školske 2017./18.godine i formirana komisija za utvrđivanje školskih područja osnovnih škola na području općine.

Općinsko vijeće je obavilo raspravu o Nacrtu Zakona o šumama Tuzlanskog kantona, kao  i donijelo više rješenja o izborima i imenovanjima.

GIP/Općina Gradačac

Comments are closed.