FOTO: Osnovci nagrađeni za likovne radove na temu zaštite voda
01/12/2016

3

Danas je općinu Gradačac posjetio nj. e. ambasador Republike Češke  Jakub Skalnik. Tokom današnjeg boravka u Gradačcu, ambasador Republike Češke, posjetio je  prečistač otpadnih voda gdje se razgovaralo o nastavku aktivnosti i podrške  na projektu „ Rekonstrukcije prečistača otpadnih voda u Gradačcu. Ovaj projekat finansiran od strane Inostrane razvojne saradnje Republike Češke. Realizator projekta je kompanija VHS Brno, a.s. u saradnji sa Općinom Gradačac i Javnim preduzećem Komunalac d.d. Gradačac.

5

7

6
Rekonstruisani dio prečistača otpadnih voda pušten je u rad 1. novembra ove godine a zvanične rezultate njegovog rada uskoro će objaviti kompanija VHS Brno. Zahvaljujući ovom projektu bit će dugoročno riješen problem prečišćavanja voda na području općine Gradačac.

1
Dio ukupnog projekta predstavlja edukacija i podizanje svijesti o značaju očuvanja i zaštite životne okoline. Kompanija GEOTEST je u sklopu projekta podizvođač zadužen za edukativne i promotivne aktivnosti na projektu. S tim u vezi raspisan je nagradni konkurs u svim osnovnim školama na području općine Gradačac gdje je tema bila očuvanje životne okoline s akcentom na očuvanje naših voda.

Na raspisani nagradni konkurs pristiglo je 929 radova, a danas je nagrađeno pedeset najuspješnijih . Prvo mjesto je osvojila  Izabela Lika iz OŠ “Dr.Safvet-beg Bašagić”, drugo mjesto je pripalo Arminu Osmanoviću iz OŠ “Hasan Kikić”, dok je treće mjesto osvojila Nejla Bahić iz OŠ “Hamdija Kreševljaković”. Posebnu nagradu kao najmlađi natjecatelj osvojio je Eman Okanović iz OŠ “IvanGoran Kovačić.

2

komunalac

4
Gradacac.org

Comments are closed.