Dautbašić i Šahman predati u Tužilaštvo BiH: Budući ministar ometao rad pravosuđa?
12/01/2016

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman predati su u Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e, prenosi Patria.

timthumb111

Podsjećamo, postupajući po nalogu Tužilaštva BiH i uz naredbu Suda BiH, policijski djelatnici SIPA, lišili su slobode osumnjičene: Dautbašić Bakira, rođenog 1968. godine i Šahman Bilsenu, rođenu 1971. godine. Lišenje slobode rezultat je složene operativne akcije koju su uz nadzor tužioca provodili policijski djelatnici SIPA u okviru predmeta kodnog naziva „Lutka 2“.

Tokom akcije, prikupljeni su dokazi da su navedeni osumnjičeni, poduzimali nezakonite radnje i aktivnosti kako bi naveli na davanje lažnog iskaza svjedoka u predmetu Tužilaštva BiH protiv Nasera Keljmendija i dr., kao i predmetu koji se vodi pred pravosudnim institucijama Kosova. Nakon što su prikupljeni detaljni dokazi o nezakonitim aktivnostima osumnjičenih, oni su lišeni slobode, a osumnjičeni su za kazneno djelo – ometanje rada pravosuđa iz članka 241. KZ BiH.

(GIP/TIP)

Comments are closed.