„Bašagić“ 5. put najuspješnija osnovna škola na TK-a
08/01/2016

Nakon obavljenog vrednovanja osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona za školsku 2014/2015 školsku godinu, objavljeni su i rezultati i rang liste.

basagic111

Osnovna škola „Dr. Safvet-beg Bašagić“ iz Gradačca, u školskoj 2014/2015.godini, ponovo je bila najuspješnija osnovna škola u ukupnom poretku i zauzela 1. mjesto među 86 osnovnih škola Tuzlanskog kantona.

„Nakon kontinuiranog rada , dobre saradnje na relaciji nastavnik-učenik-roditelj, uz podršku menadžmenta škole uspjeh ne smije izostati. Od 1998. godine, otkako postoji vrednovanje rada škola TK-a od strane Pedagoškog zavoda, naša škola je 5 puta osvajala 1. , 4 puta 2. mjesto, … i uvijek smo bili u samom vrhu među 86 osnovnih škola. Svakodnevno radimo na poboljšanju uslova za bolji odgojno-obrazovni rad, i to svakako doprinosi ovakvim rezultatima. Iskoristio bih priliku da se još jednom zahvalim učenicima, nastavnicima, saradnicima i ostalim uposlenicima koji su zaslužni za ovakav uspjeh škole“, kazao je gospodin Fuad Suljkanović, direktor JU OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“ Gradačac.

Pogledajmo ukupan poredak i poziciju ostalih gradačačkih osnovnih škola među 86 osnovnih škola Tuzlanskog kantona:

1.mjesto – OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“ Gradačac

6.mjesto – OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Gradačac

18.mjesto – OŠ „Hasan Kikić“, Vida I

21.mjesto – OŠ“Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, Srnice Donje

24.mjesto – OŠ „Musa Ćazim Ćatić“, Zelinja Donja

34.mjesto – OŠ „Edhem Mulabdić“, Međiđa Donja

43.mjesto – OŠ „Hamdija Kreševljaković“, Mionica II

“Po navedenom vrednovanju JU OŠ “Hasan Kikić” iz Vide I, od 86 osnovnih škola u Tuzlanskom kantonu, PRVA je u vannastavnim aktivnostima, a i u ostalim segmentima je zauzela zavidno mjesto. Čestitao bih nastavnicima, učenicima, roditeljima, menadzmentu škole na ovom uspjehu”, kazao je Denis Begović, direktor ove škole.

Vrednovanje je vršeno i za srednje škole, a među 32 srednje škole Tuzlanskog kantona gradačačke škole su u ukupnom plasmanu ostvarile sljedeći poredak:

5.mjesto – MSŠ „Hasan Kikić“ Gradačac

13.mjesto – Gimnazija „Mustafa Novalić“ Gradačac

Kod srednjih škola ocjenjivanje je vršeno u dvije kategorije: gimnazije i medrese, te mješovite i ostale srednje škole.

U rangiranju gimnazija i medresa, među 8 škola gradačačka Gimnazija je zauzela 5. mjesto dok je u kategoriji mješovitih i ostalih srednjih škola MSŠ „Hasan Kikić“ među 24 škole zauzela 3.mjesto.

Tabele bodovanja možete pogledati na web stranici Pedagoškog zavoda Tuzla – pztz.ba

Vrednovanje je izvršila komisija Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

Gradacac.org

Comments are closed.