FOTO: MSŠ „Hasan Kikić“ Gradačac spremno dočekala početak nastave
01/09/2015

e1

Danas je u Tuzlanskom kantonu počela nastava u svim osnovnim i srednjim školama. Mješovita srednja škola „Hasan Kikić“ iz Gradačca spremno je dočekala početak nastave.

Učenici su dobili cjelokupno renoviranu školu

Mješovita srednja škola „Hasan Kikić“ ovih dana radi na predviđenim fazama renoviranja školskog objekta, a danas su završeni radovi na fasadi sjeverne strane škole a u toku su i završni radovi na potpunom renoviranju nekoliko učionica.

Nakon što su izmijenjeni svi prozori i sva vrata na školi, došlo se i do radova na fasadi preostalog dijela škole.

e8a

Enir Šakić, direktor MSŠ “Hasan Kikić” Gradačac

“U trećoj fazi renoviranja, školskim izvorima finansiranja, zamijenili smo stolariju na sportskoj sali te bočnim stranam škole, a ovih dana završavamo sa fasadom sjeverne strane škole. Na isti način prošle godine smo renovirali 5 učionica u kojima su postavljene pločice, gletovani zidovi, postavljene klupice na prozorima, farbane klupe i stolice te zamijenjeni naslonjači, podmetači i ploče na klupama.”, navodi direktor škole, gospodin Enir Šakić te dodaje:

“U ovoj godini također planiramo renovirati još 5 učionica, od čega su dvije već u završnoj fazi. U prošloj godini najviše pažnje smo posvetili radionicama praktične nastave koje su osposobljene za praktičan rad učenika. Tu prije svega treba napomenuti kupovinu automobila i dizalice koji služe za praktičnu nastavu onih koji žele postati auutomehaničari, autoelektričari i sl., nabavku struga – mašine koju je za potrebe praktične nastave školi donirao gradačačaki privrednik Nurdin Peštalić, kojem se u ime menadžmenta još jednom zahvaljujem. Pored prošlogodišnjih opremanja 4 kabineta informatike, mnoštvo je tu još nekih drugih radova te nabavke mašina koje služe za praktičnu nastavu, ali ono što možemo sada ponosno reći jeste to da nakon par godina koordiniranog truda i rada učenici su dobili cjelokupno renoviranu školu”

e5

U novembru 2012. godine, Gradačački info portal je pisao da je Mješovita srednja škola Hasan Kikić iz Gradačca, kao jedna od najmasovnijih srednjih škola u Bosni i Hercegovini, još 1999. godine uselila u potpuno nov školski objekat smješten u blizini autobuske stanice u Gradačcu, ali da je već 13. godina poslije stolarija ove škole stradala u velikoj mjeri i prema mišljenju relevantnih stručnjaka njen popravak bio je nemoguć, nego je jedino rješenje bilo zamjena novom stolarijom. Tada se krenulo sa aktivnostima na zamjeni stolarije, postupnom renoviranju fasade, uređenju kabineta i okolnog prostora škole, a danas 4 godine poslije vidimo sasvim novu školu po mjeru učenika.

VEZANI ČLANAK: FOTO: MSŠ Hasan Kikić – preporođena škola po mjeri učenika

e12

e9

Comments are closed.