FOTO: “Spartak kids” – javni trening na poligu Luke
01/07/2015

Nedavno je na  gradskom poligonu “Luke”, u organizaciji univerzalne škole sporta “Spartak kids” iz Gradačca, uz prisustvo roditelja i mnogobrojnih građana,  održan  javni trening na otvorenom, gdje je demonstriran dio vještina koje su mališanni savladali u Maloj školi.

p13
S ciljem da mališani uzrasta od 5 do 11 godina, koji su još premali za ozbiljno bavljenje sportom, ali dovoljno zreli za vježbanje kroz igru, pravilno rastu i razvijaju se, treneri Male škole sporta “Spartak kids” već tri godine održavaju treninge prilagođene njihovim mogućnostima.

Emir Osmanlić, Fuad Dolarević mladi ali iskusni profesori fizičkog vaspitanja, koji vode tu školu, svoje treninge obogatili su zanimljivim vježbovnim sadržajima, čiji je prioritetni zadatak, pored prevencije deformiteta, poboljšanje koordinacije pokreta, gipkosti, snage, brzine, izdržljivosti, preciznosti i razvnoteže djeteta. Ističu da je među osnovnim ciljevima njihove škole i socijalizacija samog djeteta, jer je primjetno da mališani, pogotovo oni koji ne idu u vrtić, na početku imaju problem rada u grupi. Trenutno rade s više od 100 mališana, mada priznaju da je zainteresovanost mnogo veća.

p2
GIP

Comments are closed.