MSŠ “Hasan Kikić” domaćin VII Festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH
02/05/2015

U subotu, 9. maja 2015. godine, Mješovita srednja škola “Hasan Kikić” Gradačac, biti će domaćin VII Festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine.

plakat2Festival će svečano biti otvoren u subotu, 9.maja 2015. godine, u sportskoj dvorani Gradačačkog sajma, sa početkom u 11 sati. Na istom mjestu će biti odrganizovan doček gostiju i izložba učeničkih radova.

Na Festivalu će učestvovati 1200 učenika iz 72 škole Bosne i Hercegovine. Za takmičenje su prijavljena 23 stručna zvanja i 24 zanimanja.

“Mješovita srednja škola “Hasan Kikić” Gradačac, već nekoliko godina bilježi izuzetne rezultate na Festivalima rada, ali i na drugim odgojno-obrazovnim poljima te je to bio i dovoljan razlog da budemo domaćin jednog ovakvog masovnog takmičenja u kojem želimo našu školu i općinu predstaviti u najboljem svjetlu”, kazao je  u najavi Festivala Enir Šakić, direktor MSŠ “Hasan Kikić” Gradačac  i predsjednik Organizacionog odbora VII Festivala rada.

Pored MSŠ “Hasan Kikić” Gradačac, organizatori Festivala su Gimnazija “Mustafa Novalić” Gradačac, Udruženje nastavnika i saradnika srednjih stručnih i tehničkih škola FBiH, i Općina Gradačac. Izlaganje radova i takmičenje će biti organizovano 8. i 9. maja 2015. godine.

Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH je najveće i najmasovnije okupljanje srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola iz BiH je idealna prilika da učenici – mladi talenati pokažu svoje znanje i predstave radove i ideje iz više različitih oblasti. Glavni cilj Festivala je da se srednjoškolci upoznaju sa gradovima i općinama Bosne i Hercegovine, te da se podstakne njihovo druženje i takmičarski duh. Također jedan od bitnih ciljeva je afirmacija srednjih tehničkih i stručnih škola, predstavljanje zanimanja, kao i razmjena mišljenja i iskustava o stručnom obrazovanju mladih. Svi učesnici će imati priliku da pokažu svoja znanja i da se takmiče iz neke od mnogobrojnih stručnih oblasti.

(Gradacac.org)

Comments are closed.