FOTO: Promovisana knjiga “Zločini i laži Miloševićeve kripto-politike”
25/05/2015

U četvrtak, 21.5.2015. godine u Gradačcu je promovisana knjiga “Zločini i laži Miloševićeve kripto-politike”, autora prof. dr. Esada Bajtala u izdanju Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu.

bajtal1
Bošnjača zajednica kulture Preporod – Gradačac ovaj put je priredila veoma zanimljivu promociju čiji su moderatori bili dr. Rasim Muratović, direktor Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu i doc.dr. Munib Maglajlić koji je kao redovan gost i saradnik BZK Preporod Gradačac ovom prilikom dobio i posebno priznanje od domaćina.

bajtal2

Prof.dr. Esad Bajtal

Autor knjige, prof.dr. Esad Bajtal, kaže da knjiga govori o tome da je sva Miloševićeva, na laž oslonjena, javna politika, bila samo kripto verzija one tajne, kabinetski osmišljene, i propagandom skrivane velikodržavne politike, odnosno, akademski (SANU) zacrtane, istinski podle i nikad objavljene agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Bajtal naglašava da zločin nema ni vjeru, ni naciju te da zločin mora da nosi ime svog počinioca, i samo on može da preuzme krivicu koja mu pripada.

Gradacac.org

Comments are closed.